få engagerade spelare

Gilla dina spelare

Jag läste om en studie om elevers engagemang i klassrummet. Där det framkom att om man hade en ”lärare som tyckte om dig” så ökade engagemanget i klassrummet.

OM man tar detta till fotbollen - Hur vet man om man är omtyckt av sin tränare?

Man får tex ett leende när man kommer till samlingen, man blir sedd, hörd, respekterad och uppskattad, känner att man är en viktig person i laget.


Det borde innebära att en bra ledare ska vara en person som tycker om andra människor.


Om du får välja mellan en ledare som är jätte kompetent men inte gillar dig, eller en mindre kompetent ledare men som tycker om dig, vad väljer du?

Självklart är kompetent och en som gillar dig det bästa, men vill du skapa engagemang i laget, börja med att lära dig tycka om dem du ska leda och visa det.

ha engagerade ledare!

Ibland ser jag lag som tränar där några tränare står och dricker kaffe eller pratar om annat, de är inte engagerade. Hur ska man då kunna begära att spelarna ska vara det.

De bästa träningarna som vi haft är när ALLA tränare är med i träningen. Någon kanske håller i övningen, någon är med i övningen, någon peppar spelarna, någon hämtar bollar osv, alla är med.

Låt spelarna vara delaktiga

Låt spelarna ibland få hålla i en övning, tex uppvärmningen eller avslutning stafett. Så på träningen frågar man - Vilka vill hålla i uppvärmningen nästa träning?

/ads.txt -> /https://pp2-resources.s3.amazonaws.com/49561/1989651-dldxxuh2cq.txt 301